Osallistuin facebookin Käsityöblogit ryhmän joulukalenteriin, ja arvonnassa minulle osui
luukku 21.
Onhan leipominenkin tietynlaista käsityötä?
Nyt jaan teidän kanssa maailman parhaan kuivakakku reseptin. En tiedä onko kakku
oikealta nimeltä tälläinen, mutta tällä nimellä tämä on suvussa kulkenut.
Hyväkakku
1prk kermaviiliä
150g sulaa margariinia tai voita
2 munaa
5dl jauhoja
3dl sokeria
1tl suolaa
1tl kanelia
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa
Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen, voitele ja jauhota vuoka.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää kuivat aineet.
Lisää sula margariini.
Kaada seos vuokaan ja paista n. 1h.
(kuva tulossa myöhemmin päivällä)
Tätä kakkua on meillä kotona tarjottu niin joulukahvi pöydässä, kun muissakin juhlissa.
Kakun saa teemaan sopivaksi, kuorruttamalla sen esim. suklaalla, tai päälle voi myös
sirotella ns. lumeksi tomusokeria. Valkoisella kuorrutteella ja murskatuilla karkkikepeillä saa myös
erittäin jouluisen näköisen!
Maistuvaa joulunodotusta! <3
Tätähän täytyy kokeilla :)
VastaaPoistaSuosittelen kyllä lämpimästi! <3
PoistaTässä aloittelen leipomista aatoksi. Yksi tarkentava kysymys tuli mieleeni: milloin kermaviili lisätään taikinaan?
VastaaPoistaTunnelmallista Joulua sinulle ja perheellesi!
- Susanna maalta -
Ai kamala, huomasin tämän vasta nyt.Se lisätään siitä vaiheessa kun kuivat aineet on sekoitettu joukkoon, ennen margariinia :)
Poista