perjantai 20. joulukuuta 2013

21. Kalenteriluukku

Osallistuin facebookin Käsityöblogit ryhmän joulukalenteriin, ja arvonnassa minulle osui
luukku 21.

Onhan leipominenkin tietynlaista käsityötä?
Nyt jaan teidän kanssa maailman parhaan kuivakakku reseptin. En tiedä onko kakku
oikealta nimeltä tälläinen, mutta tällä nimellä tämä on suvussa kulkenut.

Hyväkakku

1prk kermaviiliä
150g sulaa margariinia tai voita
2 munaa
5dl jauhoja
3dl sokeria
1tl suolaa
1tl kanelia
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen, voitele ja jauhota vuoka.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää kuivat aineet.
Lisää sula margariini.
Kaada seos vuokaan ja paista n. 1h.

(kuva tulossa myöhemmin päivällä)

Tätä kakkua on meillä kotona tarjottu niin joulukahvi pöydässä, kun muissakin juhlissa. 
Kakun saa teemaan sopivaksi, kuorruttamalla sen esim. suklaalla, tai päälle voi myös
sirotella ns. lumeksi tomusokeria. Valkoisella kuorrutteella ja murskatuilla karkkikepeillä saa myös
erittäin jouluisen näköisen!

Maistuvaa joulunodotusta! <3

4 kommenttia:

  1. Tätähän täytyy kokeilla :)

    VastaaPoista
  2. Tässä aloittelen leipomista aatoksi. Yksi tarkentava kysymys tuli mieleeni: milloin kermaviili lisätään taikinaan?
    Tunnelmallista Joulua sinulle ja perheellesi!
    - Susanna maalta -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai kamala, huomasin tämän vasta nyt.Se lisätään siitä vaiheessa kun kuivat aineet on sekoitettu joukkoon, ennen margariinia :)

      Poista